De spelregels van Dégage

Dégage, dat zijn wij allemaal. Dégage bestaat voor en door de leden. We zijn een community die erin slaagt op een betrouwbare, veilige, sociale en voordelige manier voertuigen met elkaar te delen. En het werkt, al meer dan 25 jaar! 

Bij Dégage huur je geen wagen of fiets, maar je leent het voertuig van je buur. Dat vraagt vertrouwen en een open en begripvolle communicatie tussen gebruikers en eigenaars. Dégage helpt de leden bij het delen, maar met elkaar communiceren, dat gebeurt natuurlijk door de leden zelf. Ook door jou. Bij een reservatie, bij het afhalen van de sleutel, bij het terugbrengen van de auto, bij een afrekening, bij schade … 

Dégage zorgt voor een duidelijk kader maar elk voertuig heeft ook zijn eigen regels. Binnen de krijtlijnen van Dégage bepaalt de eigenaar zelf wat kan en niet kan. Wil de eigenaar bijvoorbeeld niet dat zijn auto gebruikt wordt voor containerparkbezoek of dat er huisdieren mee worden vervoerd, dan kan hij of zij dat aangeven in het aparte gebruiksreglement van de auto. Een tripje naar het buitenland bespreekt de gebruiker vooraf met de auto-eigenaar.

Bots je letterlijk of figuurlijk ergens tegenaan? Durf de ander aan te spreken. Zo wordt alles vlug duidelijk en ontstaan er geen misverstanden. Als houvast kan je deze Dégage spelregels gebruiken. Komen jullie er echt niet uit? Contacteer info@degage.be voor advies. En zo blijft Dégage de gezelligste autodeelclub van het land! 

Klik op onderstaande afbeeldingen voor het overzicht van de spelregels.